Общината започва най-мащабната залесителна акция в новата история на Пловдив на

...
Общината започва най-мащабната залесителна акция в новата история на Пловдив на
Коментари Харесай

Край Гребната предстои най-мащабната залесителна акция в новата история на Пловдив

Общината стартира най-мащабната залесителна акция в новата история на Пловдив на Гребната база. Добрата вест през днешния ден заяви кметът Иван Тотев, съобщи кореспондент Plovdiv24.bg.  Проектът ще се осъществя на повърхност от 655 декара общинска собственост през идващите 5 години и е на стойност 4 600 000 лв.. 
"Имаме една голяма територия главно в западната част на парка, на която през годините не е обърнато задоволително внимание, която се употребява за всичко друго, само че не и по предопределение ", разяснява Тотев. 
По думите му още преди 2 години Общината е сключила контракт с Лесотехническия университет в София, чиито специалисти са направили предпроектни изследвания на територията, въз основата на които би трябвало да се сътвори работна група, която да изготви план за 5-годишното залесяване. 
Голямата зона ще се разделя на 4 подзони, всяка от които е със свои присъщи особености и проблеми. По първата ще се работи още през 2018-а година. Залесяването ще е единствено с локални типове, ще се отстранява единствено паразитна растителност. Голямата цел е да създадем пространство с опция за разходки, кътове за отмора, алеи, разказа концепцията Тотев. 
За да се случи това обаче, то целата територия ще бъде заградена с ограда, ще се изградят входни-източни точки с две КПП-та, зоната ще бъде охранявана с камери и физическа защита, в нея няма да има опция да се построяват места за паркиране. 
"Проектът е образец за това по какъв начин Община Пловдив се грижи за живота и здравето на пловдивчани ", разяснява градоначалникът. 

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР